Det finns hopp – Vad är det?

 

I sommar arrangeras tältmöteskampanjen “Det Finns Hopp” i Östersund. Kampanjen är en kristen satsning att nå människor med evangeliet. Det är de lokala församlingarna som hjälps åt i arbetet och som också står för uppföljningen. Tillsammans tror vi att den kommer att få betyda mycket positivt för Guds rike i vår region.

2020 i Stockholm, Göteborg, Östersund
Initiativet till kampanjen kommer från Sebastian Stakset, Hans Weichbrodt och Carl-Gustav Severin.
Sommaren 2019 hölls Det Finns Hopp i Sävsjö, på Tjörn och i Piteå. Under 2020 står Östersund, Stockholm och Göteborg på tur. Under kampanjen hålls möten med predikan och vittnesbörd, på dagtid också panelsamtal med temat psykisk hälsa samt arbetstillfällen.

Lokal förankring viktig
På varje plats som kampanjen hålls betonas vikten av en tydlig lokal förankring. Det är de lokala församlingarna som hjälps åt i arbetet och som också står för uppföljningen. Vi ser att så många kyrkor och samfund som möjligt i och kring Östersund finns med. Vår längtan och förhoppning är att många som kommer till tältmötet blir berörda av Gud. Viktigt för dessa människor är att få en lokal förankring och relation till en församling på sin hemort. Det kan vara avgörande för att mötet med Gud ska få rotas djupare och bli bestående. Det finns möjlighet att vara med!

Lokal styrgrupp i Östersund
Talarna Sebastian, Hans och Carl-Gustav bjöd i maj 2019 in ledare från olika kyrkor i Östersund till en visionsträff. Utifrån den träffen bildades en lokal styrgrupp för ”Det finns hopp” i Östersund. Deras uppdrag är att driva planeringen framåt. Projektet är uppdelat i olika områden, med koordinatorer inom respektive område.

Arbetsområden
Tältresning/-rivning, mötesvärdar, städning, parkeringsvärdar, matservering till volontärer, förebedjare, bön och uppföljare.

Uppföljning
När en människa får ta emot Jesus börjar ett nytt liv. Men för att kunna leva i det är det nödvändigt att man blir väl omhändertagen och inympad in i en kristen gemenskap. För att tältmöteskampanjen inte ska bli en enskild happening är uppföljningen av lika stor vikt som förberedelserna inför kampanjen.

Talare
Sebastian Stakset – tidigare frontfigur i bandet Kartellen. Bokaktuell med boken: Bara ljuset kan besegra mörkret.
Hans Weichbrodt – präst och inspiratör inom OAS-rörelsen (en förnyelserörelse inom Svenska kyrkan)
Carl-Gustav Severin – förkunnare som arbetat mycket med församlingar i Ryssland.

Styrgruppen i Östersund
Adam Johnsson, Sofia Nisses, Jonatan Wolfbrandt, Marie-Louise Nilsson, David Larsson, Simon Bengtsson, Johan Färnkvist och Cay Weinéus.